Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το βάρος στη σωστή γνώση. Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σε μαθητές Γυμνασίων &Λυκείων της Ευρυτανίας από την «Αλκυόνη»

Από τα περιφερειακά σχολεία της Ευρυτανίας έκλεισε ο κύκλος ενημέρωσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη», που στόχο είχε τη σωστή και έγκυρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων (ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα και διαδίκτυο).

alkyoni-logo

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρίωρη ενημέρωση στους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δυτικής Φραγκίστας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ραπτοπούλου και το Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας· συνολικά συμμετείχαν 101 μαθητές.

Ενδιαφέρον από τα παιδιά

Όπως τονίζει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου «Αλκυόνη», η δράση χαρακτηρίστηκε από το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ενημέρωση και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς.

Να σημειώσουμε ότι η εκστρατεία πληροφόρησης πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολείων, και κατόπιν της άδειας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ανάλογη ενημέρωση αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και άλλων σχολείων της Ευρυτανίας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή τους, τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ευχαριστούν θερμά τους μαθητές των σχολείων για την ενεργή συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τη βοήθεια και τη διακριτική τους παρουσία, καθώς και τους Διευθυντές κ. Στάμο Ε. (Διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου Ραπτοπούλου), κα Καφίδα Γ. (Διευθύντρια ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας), κα Σβερώνη Ε. (Διευθύντρια Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας), κα Πατρινούδη Τ. (Διευθύντρια Γυμνασίου Παλαιοκατούνας) και τέλος τον Διευθυντή Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, κ Κασκαμπά Α. και την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κα Σιούτα που προώθησαν τη δράση.