Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η νεολαία της Ν.Δ. ψηφίζει για τον νέο της πρόεδρο. Την Κυριακή (26/5) οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας - Δηλώσεις στα "Ευρυτανικά Νέα", του υποψηφίου προέδρου Σάκη Ιωαννίδη

Οι πανελλαδικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ, θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2013. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

onned-logo

Δύο κάλπες στην Ευρυτανία

Στο νομό Ευρυτανίας θα ανοίξουν δύο εκλογικά τμήματα. Για την δημοτική ενότητα Καρπενησίου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 2 στο Καρπενήσι και για την ενότητα του δήμου Αγράφων στο ΚΕΠ του δήμου Αγράφων, στην Γρανίτσα.

Ποιοι ψηφίζουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας, "στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι νέοι -δε χρειάζεται να είναι μέλη της ΟΝΝΕΔ- από 18 έως 32 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως και το 1995. Οι νέοι που είναι 16 έως 17 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί το 1996 και το 1997 έχουν δικαίωμα ψήφου, εφόσον έχουν ήδη προεγγραφεί".

Δήλωση Σάκη Ιωαννίδη

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης μιλώντας στα “Ευρυτανικά Νέα” τόνισε: "Η περιφέρεια είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναπτυξιακού χαρακτήρα πρέπει να ξεκινήσει από την ελληνική επαρχία. Η ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας επενδύει στην ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της περιφέρειας αλλά και των περιφερειακών οργανώσεων της. Οφείλουμε ως νεολαία να επενδύσουμε στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ελληνική περιφέρεια εν τέλει πρέπει να εκπροσωπείται σε μία ΟΝΝΕΔ που οι όποιες αποφάσεις θα είναι αποκεντρωμένες και στη βάση της πολυφωνίας".

Άρθρο του υποψήφιου πρόεδρου ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη

“Η ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας έχει άποψη και σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό”ioannidis-onned

Είναι κοινός τόπος ότι για αρκετά χρόνια οι νέοι της χώρας μας παρουσιάζονταν φοβικοί απέναντι στο πολιτικό λόγο και καχύποπτοι απέναντι στις οποιουδήποτε φάσματος πολιτικές ιδεολογίες. Η γενιά μας κινδύνευσε να χαρακτηριστεί «απολιτίκ», γενιά της διασκέδασης, χωρίς προσανατολισμό και στόχους. 

Η βαθιά οικονομική κρίση όμως που συγκλονίζει την Ελλάδα επιβάλλει την αλλαγή κατεύθυνσης. Και η ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας πρέπει να πρωτοπορήσει σε αυτή την αλλαγή και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή νοοτροπίας της νεολαίας της χώρας.

Η πρότασή μου για τη Θερμοκοιτίδα Πολιτικής Σκέψης λειτουργεί ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της Πατρίδας είναι αρχές που τοποθετούν στο επίκεντρό τους το άτομο, δίνουν έμφαση στην αλληλεγγύη και προωθούν τη συνολικότερη προσφορά στη Πατρίδα.

Αυτές τις αξίες οφείλουμε να ενσταλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στα στελέχη της οργάνωσής μας. Για να τις μπολιάσουμε ωστόσο είναι αναγκαία η συνεχής ιδεολογική επιμόρφωσή τους και η ενημέρωσή τους για εξειδικευμένα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Μέσα από το άνοιγμα των τομέων του Πολιτικού Συμβουλίου στις περιφερειακές οργανώσεις και τη δημιουργία πανελλαδικών γραμματειών επιτυγχάνεται η συμμετοχή όλο και περισσότερων νέων ανθρώπων, με σπουδές ή εργασιακή εμπειρία στη χάραξη πολιτικής βασισμένης σε προτάσεις. Συνακόλουθα πετυχαίνουμε την αποκέντρωση της λειτουργίας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ.

Σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός ότι δημιουργείται ειδικός τομέας που θα ασχολείται με την ιδεολογία μας. Η λειτουργία του θα έγκειται στην ενημέρωση του για τα διεθνή ρεύματα και στην κατ’ επέκταση σεμιναριακή επιμόρφωση των μελών της οργάνωσης.

Κάνουμε λοιπόν αντιληπτό ότι η επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας δε θα μας βρει ουραγούς στον αγώνα των Ιδεών και της άσκησης πολιτικής. Η εποχή που ντρεπόμασταν να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα ιδανικά της οργάνωσης μας έχει παρέλθει οριστικά.

Τώρα, οι αξίες αυτές πρέπει να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία καινούρια αρχή. Πρέπει να γίνουν το όπλο των νέων απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να λένε ότι παρακολουθούμε υπνωτισμένοι τις εξελίξεις.

Η Θερμοκοιτίδα Πολιτικής Σκέψης είναι η απάντηση σε αυτούς που θέλουν να μας λένε γενιά του καφέ.

Είναι η απόδειξη ότι η ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας θα συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο".