Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πρωτιές για το... πρώτο Δημοτικό στο μαθητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

mathitikoi agones-1

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το μίνι πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (3Χ3) των δημοτικών σχολείων της πόλης του Καρπενησίου.
Το τουρνουά ήταν στα πλαίσια των αθλητικών γιορτών που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012.
Το πρωτάθλημα διοργάνωσε ο τομέας Φυσικής Αγωγής υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας.
Σκοπός και στόχος αυτής της διοργάνωσης, εκτός της ανάδειξης των νικητών, ήταν (κυρίως) τα πολλά παιχνίδια - αναμετρήσεις με την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των μαθητών/ τριών των τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων, ώστε να δημιουργηθεί πάνω απο όλα ένα κλίμα χαράς και διασκέδασης.

mathitikoi agones-2

Τα ''Ευρυτανικά Νέα'' βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του δήμου Καρπενησίου, όπου διεξήχθη το πρωτάθλημα και χαρακτηρίστηκε ως επιτυχές απο άποψη συμμετοχών, αφού ο αριθμός των παιδιών που αγωνίστηκαν ξεπέρασε τα εκατό (100)!!
Συγκεκριμένα και για περισσότερες από πέντε (5) ώρες - αφού έγινε ένα πραγματικό πανηγύρι σε κλίμα εφορίας, ευχαρίστησης, αλλά και εκτόνωσης- οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις ήταν:
α) στα αγόρια, η δεύτερη ομάδα του Πρώτου Δημοτικού σχολείου που επικράτησε την πρώτη ομάδα του Δεύτερου Δημοτικού σχολείου με σκορ 7-2 και
β) στα κορίτσια, η πρώτη ομάδα του Πρώτου Δημοτικού σχολείου που κέρδισε με σκορ 5-4 στη διαδικασία των βολών την τρίτη ομάδα από το ίδιο (!) σχολείο.

mathitikoi agones-3

Πιο αναλυτικά, τις τρεις (3) πρώτες θέσεις στους αγώνες κατέλαβαν οι ακόλουθες ομάδες:
Αγόρια
1) δεύτερη ομάδα Πρώτου Δημοτικού, 2) πρώτη ομάδα Δεύτερου Δημοτικού, 3) πρώτη ομάδα Τέταρτου Δημοτικού.
Koρίτσια
 1) πρώτη ομάδα Πρώτου Δημοτικού, 2) τρίτη ομάδα Πρώτου Δημοτικού, 3) δεύτερη ομάδα Δεύτερου Δημοτικού.
Μετά τη λήξη των αγώνων απονεμήθηκαν τα μετάλλια στις τρεις (3) νικήτριες ομάδες του τουρνουά, ενώ μοιράστηκαν και αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή.

mathitikoi agones_1

Επίσης...
* Νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα ήταν αυτή που έφτανε πρώτη στους έντεκα (11) πόντους ή εκείνη που θα σημείωνε τα περισσότερα καλάθι σε διάστημα δώδεκα (12) λεπτών. Αν μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος οι ομάδες ήταν ισόπαλες ακολουθούσε η (ψυχοφθόρα) διαδικασία των ελεύθερων βολών, γεγονός που έγινε αρκετές φορές σε αναμετρήσεις των κοριτσιών.
* Αρκετοί γονείς παρακολούθησαν τις προσπάθειες των παιδιών τους στη διάρκεια των αγώνων, οι oποιοι έγιναν με την παρουσία αχρείαστου - ευτυχώς- γιατρού.

mathitikoi agones-8

mathitikoi agones-9

mathitikoi agones-7

Mathitikoi agones_10