Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τεράστιοι βράχοι έπεσαν στον δρόμο για Προυσό - Η Π.Ε. Ευρυτανίας άνοιξε τον δρόμο αλλά η διέλευση χρειάζεται προσοχή (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Από το πρωί περίπου στίς 9:30, σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, μεγάλη κατολίσθηση βράχων στον οδικό άξονα Καρπενήσι - Προυσού, στην θέση "Κλειδί", προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας για περισσότερες από 7 ώρες. 

Μηχανήματα της Π.Ε. Ευρυτανίας κινήθηκαν στο σημείο για να απομακρύνουν τους τεράστιους βράχου διαμέτρου σχεδόν 5 επί 5 μέτρων! που έπεσαν στο οδόστρωμα και κατά μήκος πάνω από 30 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσαν, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Γιώργος Τάκης, ο υπεύθυνος επαρχιακού δικτύου Ευρυτανίας κ. Μπαζιώνης Δημήτριος, ο αρμόδιο Πολίτικης Προστασίας κ. Θανάσης Μπίκας ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας που ήταν εκτός νομού, είχε συχνή ενημέρωση για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Τελικά μετά από επίμονη προσπάθεια των χειρίστων της Νομαρχίας, οι οποίοι με κίνδυνο ακόμη και για τους ίδιους, αφού η πτώση μικρών πετρών συνεχιζόταν, κατάφεραν περίπου στις 3 το μεσημέρι να απομακρύνουν τους τεράστιους βράχους και να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες που είχαν προορισμό το Μοναστήρι Προυσού, δεν κατάφεραν να επισκεφτούν το Μοναστήρι της Παναγίας αφού ο δρόμος έμεινε για πολλές ώρες κλειστός.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΠΕ Ευρυτανίας ο δρόμος χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς διότι υπάρχουν πολλές πτώσεις μικρών πετρών ενώ και η παγωνιά που επικρατεί προκαλεί το φαινόμενο της διαστολής - συστολής με αποτέλεσμα να αποκολλούνται μεγάλα τμήματα βράχων με την αλλαγή θερμοκρασίας και να πέφτουν στο οδόστρωμα.