Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Εγγύηση 60.000 ευρώ στον Κώστα Κοντογεώργο, επέβαλε ο ανακριτής Ευρυτανιας για την υπόθεση του δανείου στην "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε." - Με περιοριστικούς όρους και οι άλλοι 19 πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι

kont-evr-ae111

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, που κυκλοφορούν με κεντρικό θέμα την υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για το δάνειο "Μαμούθ" ύψους 4,7 εκατ. ευρώ που έλαβε η "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ" και τις αυστηρές εγγυήσεις που επέβαλε ο ανακριτής και στους 20 πρώην νομαρχιακούς συμβούλους.

Ολοκληρώθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα η ανάκριση στο Καρπενήσι για το δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και αποφάσισαν σε 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010, να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Σε ένα μέλος αντικατέστησαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3000 ευρώ, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ.

Η ιδιαίτερα υψηλή εγγυοδοσία για τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, οδηγεί -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρόθεση προσφυγής των δικηγόρων του, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ευρυτανίας μέχρι τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας για μείωση ή εξάλειψη της εγγύησης. 

Κ.Κοντογεώργος: Αρνούμαστε τις κατηγορίες

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε από τη ΝΔ. Ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου από τη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα επίπεδο. Αρνούμαστε τις κατηγορίες αυτές και στο επόμενο στάδιο θα διαφανεί πλήρως» δήλωσε στον Σκάι, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από το δάνειο. 

Ούτε μία δόση

Η δικαστική έρευνα σ' αυτή τη φάση είναι προσανατολισμένη μόνο στο επίπεδο λήψης του δανείου και στην παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας.

Η ανακριτική έρευνα επεκτείνεται όμως περαιτέρω ως προς τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» που πήραν αποφάσεις διάθεσης των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ 4,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν νομίμως τα εισέπραξαν ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν τεράστιες εκκρεμότητες ακόμη και με το ελληνικό δημόσιο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις ως μοναδικός εγγυητής του. 

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ