Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας: Φλωρεντίνες

florentines

ΥΛΙΚΑ

-300 γρ. ζάχαρη

-20 γρ. βούτυρο

-2 κ.σ. ηλιέλαιο

-20 γρ. αλεύρι

-150 γρ. αμύγδαλα ωμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για λίγο τα αμύγδαλα, τα καθαρίζουμε και στη συνέχεια τα καβουρδίζουμε στον φούρνο και τα χοντροκόβουμε. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το ηλιέλαιο ώστε να ξεκολλήσουν εύκολα οι φλωρεντίνες αργότερα.

Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει.Προσθέτουμε τότε το βούτυρο, το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.

Εδώ θέλει προσοχή...έτσι όπως είναι το μείγμα ρευστό το ρίχνουμε να καλύψει το αλουμινόχαρτο στο ταψί και παράλληλα το απλώνουμε έτσι ώστε να μην είναι ούτε παχύ ούτε πολύ λεπτό. Αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί η ζάχαρη αρχίζει και καραμελώνει. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει στη φάση αυτή, δηλαδή ο ένας να αδειάζει την κατσαρόλα και ο άλλος να απλώνει-σπατουλάρει το μείγμα στο ταψί.

Την ώρα που σκληραίνει το μείγμα, παίρνουμε την στρογγυλή ροδέλα που κόβουμε τις πίτσες και κόβουμε την επιφάνειά μας σε πλάκες, σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Ακόμη μπορούμε να διπλασιάσουμε τα υλικά, για μεγαλύτερη ποσότητα φλωρεντίνων .Τέλος, μπορούμε να βουτήξουμε ή και να γαρνίρουμε τις φλωρεντίνες με λιωμένη κουβερτούρα.