Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αγρότης Λιανοκλαδίου - ΑΠΟΚ ‘‘το Βελούχι’’ 1 - 0 - Φωνάζει ο ΑΠΟΚ για επεισόδια

lianikladi-apok-1

Την εκτός έδρας ήττα, από το Λιανοκλάδι (ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους), γνώρισε το Βελούχι, με 1-0, ενώ φωνάζει δίκαια και για ένα πέναλτι στο 70ο λεπτό. Στην διακεκαυμένη του υποβιβασμού βρίσκεται πλέον ο ΑΠΟΚ, αφού τον προσπέρασε στη βαθμολογία ο Πυργετός, ενώ μεγάλη ανάσα πήρε ο Αγρότης που βρίσκεται πλέον στο +5 από το Βελούχι και τη γραμμή της σωτηρίας. Το παιχνίδι έγινε στο Δημοτικό γήπεδο Λιανοκλαδίου την Κυριακή 8 Ιανουαρίου (15.00), στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής στον 4ο Όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Συνθέσεις Ομάδων
Αγρότης (Ζαχαρόπουλος Μάκης): Τσάμης, Τζουάνας, Καββαδίας, Σπυριδάκης, Μαδούρας, Παπαγεωργίου (46΄ Ζήσιμος), Κουτσούκος, Γκούρλιας, Σκαρλάτος (66΄ Τατσιόπουλος), Νάσιος (90΄+3 Ντεμίρης), Στυλιανός.
ΑΠΟΚ (Σερμπέσης Παύλος): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Ζαλοκώστας, Πολυτσέρης, Κουτσουπιάς (60΄ Γενιτσαρόπουλος Αλ.), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Ζαραβέλης, Φλωράκης (75΄ Κουρλός).

* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρούσης Δημήτρης, με βοηθούς τους Δημητριάδη Κυριάκο και Κουρσοβίτη Αναστάσιο από το Σύνδεσμο Θεσσαλίας. Παρατηρητής αγώνα ήταν ο δικηγόρος στο επάγγελμα (στον Άρειο Πάγο) Παπαγεωργίου Δημήτρης του Συνδέσμου Φωκίδας.

Δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο, αφού οι δυο ομάδες φάνηκαν να έχουν μείνει στις… γιορτές!! Ο ΑΠΟΚ ήταν καλά στημένος και όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά του, ενώ οι ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε η πλευρά του Λιανοκλαδίου δεν ήταν κάτι το αξιόλογο. Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και το πλήρωσε λίγο αργότερα όταν και δέχτηκε το (μοναδικό) γκολ του αγώνα. Δίκαιες οι φωνές των φιλοξενούμενων για πέναλτι 20 πριν το τέλος του αγώνα, ενώ  στην αποβολή του Κουτσούκου που άφησε τον Αγρότη  με δέκα (10) παίχτες, οδήγησανοι αψιμαχίες λίγο πριν τη λήξη.

lianokladi-apok-2

1ο ημίχρονο: Στο 14΄, ο Ντουφεκιάς έχασε την ισορροπία του, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον Σκαρλάτο να βρει το χώρο και να σουτάρει, χωρίς όμως να βρει στόχο αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 35΄, ο Τζουάνας με μακρινή εκτέλεση φάουλ βρήκε στην περιοχή τον Κουτσούκο, όμως η κεφαλιά που έπιασε έφυγε πάνω τα δοκάρια του Ρεσίτη. Πέντε λεπτά μετά, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ με έγκαιρη και δύσκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Κουτσούκος λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά.

lianikladi-apok-3

2ο ημίχρονο: Στο 47΄, σε μακρινή μπαλιά του Πολυτσέρη ο Μπακαλίδης έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν το πλασέ που επιχείρησε από θέση τετ α τετ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσάμη.

Στο 53΄, ο πανύψηλος Σπυριδάκης, μετά την (γρήγορη) εκτέλεση κόρνερ του Κουτσούκου -που έπιασε κοιμώμενη την αντίπαλη άμυνα- με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στη δεξιά πλευρά του Ρεσίτη πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0).

Εύκολα μπλόκαρε ο Τσάμης το διαγώνιο σουτ του Πασσά στο 59΄, μετά το διώξιμο των αμυνομένων σε κόρνερ του Μπακαλίδη από τα δεξιά. Ο Ζήσιμος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ρεσίτη σε σέντρα του Νάσιου στο 64ο λεπτό, όμως η επέμβαση της άμυνας του Βελουχίου ήταν σωτήρια.

Στο 70΄, ο Ζαραβέλης, αφού υποδέχτηκε την μπάλα σε κόρνερ του Ζαλοκώστα, σούταρε, όμως ο Σπυριδάκης σε ρόλο… τερματοφύλακα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι!! Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στον αγώνα.

Στο 86΄, ένα δυνατό φάουλ στο χώρο του κέντρου έδωσε την αφορμή, ώστε να επικρατήσει ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει, ο Κουτσούκος  γνωστός, άλλωστε για το οξύθυμο του χαρακτήρα του, απάντησε φτύνοντας στο πρόσωπο τον Συγκελόπουλο (!!), γεγονός που τον οδήγησε πρόωρα στα αποδυτήρια (απευθείας κόκκινη κάρτα).

AGROTHS APOK1-0 

Το φιλμ του αγώνα

* Γκολ: (53΄) 1-0 Σπυριδάκης. * Κόκκινη: (86΄) Κουτσούκος. * Διακριθέντες Αγρότη: Σπυριδάκης, Κουτσούκος, Τζουάνας. * Διακριθέντες ΑΠΟΚ: Ζαραβέλης, Ζαραβέλης, Ρεσίτης

Στο… παρασκήνιο

* Η αναβολή της αγωνιστικής στην Ευρυτανία έδωσε σε αρκετούς φιλάθλους του νομού (50-60 άτομα) να ταξιδέψουν μέχρι το γειτονικό Λιανοκλάδι και να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΑΠΟΚ με τον τοπικό Αγρότη.
* Το πρόβλημα στα μπεκ του λεωφορείου ανάγκασε την αποστολή του ΑΠΟΚ να μεταβεί στο Λιανοκλάδι με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
* Σε αλλαγή πλάνων προχώρησε ο προπονητής του ΑΠΟΚ, αφού η ίωση που ταλαιπώρησε τον Τάσο Γεωργακόπουλο, του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί.
* Από την κερκίδα παρακολούθησαν τον αγώνα οι τραυματίες Γενιτσαρόπουλος Κώστας (δηλώθηκε στη 18αδα πάντως) και Τσιλιμέκης Δημήτρης, αλλά και ο τιμωρημένος Μπόνιας Κώστας.
* Με απειλές και συνεχόνες διαμαρτυρίες από τον Αντιδήμαρχο Λαμιών και Δήμαρχος Λιανοκλαδίου Κουτσοβέλη Σωτήρη πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα το διαιτητικό τρίο.
Ο ίδιος πρωτοστάτησε σε επεισόδιο και μετά τη λήξη του αγώνα, ανοίγοντας «διάλογο» σε έντονο ύφος με οπαδούς του ΑΠΟΚ.
* Από τη... μανία ορισμένων οπαδών δεν γλίτωσε και ο β΄ βοηθός της αναμέτρησης κ. Κουρσοβίτης, ο οποίος δέστηκε στο δεύτερο ημίχρονο  τις διαμαρτυριές όποτε αυτοί πίστευαν ότι αδικούνταν η ομάδα τους.

lianokladi-apok-4-episodio

Δηλώσεις

Παύλος Σερμπέσης 
(προπονητής ΑΠΟΚ)

«Νομίζω ότι η ομάδα μου πάλεψε το παιχνίδι, θέλαμε να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν τα καταφέραμε από μια στημένη φάση, από όπου προήλθε και το γκολ.Πιστεύω ότι η ομάδα μου δικαιούνταν τουλάχιστον το ισόπαλο αποτέλεσμα, γιατί είχαμε δυο κλασσικές ευκαιρίες με τον Μπακαλίδη. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι (σ.σ. η περίπτωση του 70ου λεπτού). Μας αδίκησε ο διαιτητής, γιατί από ότι μου είπαν ήταν καταφανέστατο πέναλτι… Πιστεύω ότι η εικόνα μας ήταν καλή, όχι αυτή που περίμενα. Ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινότανε στο γκολ και για μας η ήττα αυτή δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Είχαμε και την ατυχία ενός από τους καλούς μας παίκτες, του Τάσου Γεωργακόπουλου, ο οποίος είναι ασθενής. Θέλω να ευχηθώ σε όλους και σε όλες τις ομάδες ότι το καλύτερο το 2012».

AGROTHS APOK1-0_1 

Δυσκολότερο (από ότι ήδη ήταν) γίνεται το παιχνίδι με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας του Σωκράτη Μπουντούρη, λόγω των απουσιών των Μπακαλίδη και Συγκελόπουλου, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 15.00 στο Εθνικό Στάδιο και η στήριξη όλων κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.