Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μικρή ανάσα οι Απόκριες. Στο 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία στο Καρπενήσι & τα χωριά της Ποταμιάς το τριήμερο

Έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αποτέλεσε, το τριήμερο των Απόκρεων, το Καρπενήσι και η ευρύτερη περιοχή. Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, η πληρότητα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες & στους ξενώνες έφθασε το 100%, ενώ όσοι δεν είχαν κάνει έγκαιρα κράτηση δυσκολεύθηκαν να βρουν διαθέσιμο δωμάτιο.

kosmos-plateia1

Και αυτή τη φορά η πλειοψηφία των επισκεπτών αφορούσε τα υψηλά βαλάντια, καθώς είναι γεγονός ότι για τη μεσαία τάξη (εάν αυτή υφίσταται ακόμη) οι αποδράσεις αποτελούν πια μακρινή πολυτέλεια.

Στην πόλη του Καρπενησίου υπήρξε αρκετή κινητικότητα κατά τη διάρκεια των ημερών της Αποκριάς, κυρίως όμως εντοπίζονταν στα καταστήματα εστίασης (ταβέρνες και καφετέριες).

Στα χωριά της Ποταμιάς, για ακόμα μία φορά, επικρατούσε το αδιαχώρητο, κυρίως το Σάββατο (1/3) και την Κυριακή (2/3), όταν και κατέφθασε και το τελευταίο κύμα επισκεπτών.

Πολλοί δε, ήταν εκείνοι που επέλεξαν το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, είτε για σκι είτε για μια απλή βόλτα, έναν καφέ κοκ, αν και ο καιρός δεν ήταν (ούτε αυτή τη φορά) ο ιδανικός σύμμαχος.

Συγκρατημένη ικανοποίηση εκφράζει εξάλλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Καραγιάννης, αν και παραδέχεται ότι οι εικόνες του… ένδοξου παρελθόντος (όταν και το Καρπενήσι «βούλιαζε» από τουρίστες) έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, όπως προσθέτει, ήδη υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον για την 25η Μαρτίου, σε είκοσι ημέρες από σήμερα.

Στοιχεία και αριθμοί

Στο 100% έφθασε η πληρότητα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του Καρπενησίου, όπως το Μοντάνα και το Avaris· ίδια η εικόνα και στο Hellas Country στο Μικρό Χωριό.

Σχεδόν γεμάτα ήταν και τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης (Ελβετία, Απολλώνιον, Γαλήνη, Άνεσις κ.α), ξεπέρασε το 70% η πληρότητα στο Λεκαντίν, ενώ δύσκολα έβρισκε κανείς δωμάτιο και στον γειτονικό Άγιο Νικόλαο.

Την ίδια στιγμή, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν και υπήρχαν αρκετά κενά, η πληρότητα άγγιξε το 80-90% σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων ν. Ευρυτανίας Νίκο Ζαρμακούπη.