Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας. Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

590

ΥΛΙΚΑ

-12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια

-1 κρεμμύδι ξερό

-1 κρεμμύδι φρέσκο

-2 σκελίδες σκόρδο

-12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα

-100 ml. λευκό κρασί

-1 κουταλιά ταμπάσκο

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά άνηθο

-1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

-2 κ.σ. πολτό ή μια κονσέρβα έτοιμη σάλτσα

-Λάδι

-Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά πλένουμε τα καλαμαράκια, χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήνουμε το σώμα ολόκληρο, ενώ αφαιρούμε τα πτερύγια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πτερύγια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και λιώνουμε το σκόρδο.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πτερύγια σε 5 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μισό κρασί, τον μισό μαϊντανό, άνηθο, ταμπάσκο και σκόρδο. Προσθέτουμε 100 ml ζωμό και λίγο αλάτι, βράζουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις σακούλες (ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, 200 ml ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαϊντανό, άνηθο και ταμπάσκο.

 Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr.