Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σφάλμα
  • JFolder::files: Η διαδρομή δεν οδηγεί σε φάκελο:
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images2014/belouxi-3o-kypello-FIS

ΦΩΤΟ. Η γιορτή της χιονοδρομίας στο Βελούχι. Όσα έγιναν στο 3ο Κύπελλο FIS - Εκτός βάθρου ο Γιάννης Αντωνίου

του Γιώργου Ζαλοκώστα

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο, ηλιόλουστο και ζεστό καιρό, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου φιλοξένησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (15-16 Μαρτίου) το 3ο Κύπελλο 2014 Ανδρών-Γυναικών FIS, έναν αγώνα που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας χιονοδρομίας.

belouxi-3o-kypello-FIS

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, μεταφέρθηκε, ωστόσο, με απόφαση της ΕΟΧ, λόγω μη επαρκών ποσοτήτων χιονιού, στο Καρπενήσι.

Αντάξιος των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει, ήταν για ακόμα μια φορά ο ΕΟΣ Καρπενησίου, τα μέλη του οποίου (με τη συμβολή του ΕΟΣ Νάουσας) παρείχαν σε αθλητές, προπονητικά τιμ και γονείς όλα τα απαραίτητα, παίρνοντας άριστα στο οργανωτικό κομμάτι..

Στο 3ο Κύπελλο FIS πήραν συνολικά μέρος 45 αθλητές, από 16 διαφορετικά σωματεία. Μεταξύ αυτών και ο «δικός» μας Γιάννης Αντωνίου (ΕΟΣ Καρπενησίου), ο οποίος βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, με το άγχος της «εντός έδρας» εμφάνισης να λειτουργεί μάλλον επιβαρυντικά.

Ο Κων/νος Συκαράς και η Σοφία Ράλλη, χιονοδρόμοι που συμμετείχαν πρόσφατα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κυριάρχησαν στις κατηγορίες των Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα. Στο Καρπενήσι βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Δημοσθένης Γυρούσης.

Τα αποτελέσματα

Το Σάββατο (15/3), στο Σλάλομ Γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε με άνεση η 26χρονη Σοφία Ράλλη, ενώ δεύτερη ήταν η Ισιδώρα Σισμάνη και τρίτη η 17χρονη Αναστασία Δρακάκη. Στο Σλάλομ Αντρών, ο 30χρονος Κων/νος Συκαράς τερμάτισε 1ος , αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Νικόλαο Βασιλείου (2η θέση) και τον Νικόλαο Τότσικα (3η θέση). Ακυρώθηκε στην πρώτη διαδρομή ο Γιάννης Αντωνίου.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων (Κυριακή 16/3), η Σοφία Ράλλη κυριάρχησε και πάλι στο Σλάλομ Γυναικών, κατακτώντας την πρώτη θέση, ενώ στο βάθρο των νικητριών βρέθηκε επίσης η Αναστασία Γκόγκου (2η) και η Δανάη Σισμάνη (3η).

Στους Άντρες, νικητής ήταν ξανά ο Κων/νος Συκαράς, με τον Γιάννη Πρώιο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τον Χρυσόστομο Καραμανίδη να συμπληρώνει την τριάδα των νικητών. Δεν τερμάτισε ο Γ. Αντωνίου λόγω πτώσης στην πρώτη διαδρομή.

Η τελετή απονομών έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (16/3), μπροστά από το κεντρικό σαλέ, παρουσία μελών του ΕΟΣ Καρπενησίου & ΕΟΣ Νάουσας, της ΕΟΧ, υπευθύνων του Χ.Κ, αθλητών, προπονητών και γονέων· τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Κλεομένης ΛάππαςΣτους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια, κύπελλα και αναμνηστικά διπλώματα.

{gallery}belouxi-3o-kypello-FIS:::0:0{/gallery}