Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΠΣ Ευρυτανίας: Συζήτηση των ρέφερι του Νομού - Τα μπαράζ στο επίκεντρο

Έστω και με καθυστέρηση οι διαιτητές της ΕΠΣ συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 17:00 στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν την διαιτησία.
DIAITHSIAA
Στα γραφεία της Ένωσης παρευρέθησαν οι: Γιώργος Παπαδήμος (Αρχιδιαιτητής), Γιώργος Δροσίνης, Λάμπρος Κολοκώτσιος, Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Δήμος Μπράζιας, Δημήτρης Γιαννιώτης, Ηλίας Γαλάνης, Γιώργος Στοφόρος, Μίλτος Ελ Ταχάν, Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου και Ηλίας Λιασκώνης (διαιτητές).

Χρόνος καθυστερήσεων
Ο συντονιστής της συζήτησεις κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα, ενώ έδωσε βάρος στο κεφάλαιο της διαχείρισης αγώνα και τον χρόνο των καθυστερήσεων, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο Κερασοχωρίου στον αγώνα  Ραπτόπουλο - Άγραφα. Σχολίασε πως ο χρόνος των καθυστερήσεων κρίνεται από μη φυσιολογικές διακοπές (τραυματισμοί και αλλαγές) και πως θα πρέπει να κρατείται στο ακέραιο.
DIAITH-1
Προπονήσεις
Το ζήτημα της εκγύμνασης των διαιτητών είναι δεδομένο και πρέπει να απασχολεί άπαντες. «Δεν αρκεί μόνο ένας καλός αγώνας και ύστερα να πηγαίνουμε στα σπίτια μας», τόνισε εύστοχα ο Αρχιδιαιτητής. Όλοι οι ρέφερι -και όχι ελάχιστες εξαιρέσεις- θα πρέπει να πρέπει να δουλεύουν σκληρά στον τομέα της φυσικής κατάστασης, στοιχείο που ενισχύει την είκονα του διαιτητή στο παιχνίδι.

Σώμα διαιτητών
Μια ιδέα, η οποία θα δημιουργήσει ακόμα πιο μεγάλο δέσιμο στις σχέσεις μεταξύ των διαιτητών έθεσε στο τραπέζι ο Αρχιδιαιτητής ΕΠΣΕ. Προτίθεται να δημιουργήσει ένα σώμα διαιτητών, όπως π.χ. είναι ο Σύνδεσμος και αν δεν έχει θετική εξέλιξη η επικοινωνία, που θα επιδιώξει με τον Χρήστο Τσάμπρα (πρώην Αρχιδιαιτητής και Πρόεδρο του Συνδέσμου διαιτητών) σχετικά με τη σφραγίδα, θα κοιτάξει για τυχόν νομικά κωλύμα, ώστε να εκδοθεί καινούργια. Μεταξύ άλλων με αυτό τον τρόπο στοχεύει να υπάρχει γραμμή και επικοινωνία με την ΕΠΟ, σχετικά με τους ορισμούς των διαιτητών της ΕΠΣ όσον αφορά τους καλοκαιρινούς αγώνες των ομάδων των μεγάλων κατηγοριών.
DIAITH
Μπαράζ πρωταθλήματος
Όλοι οι διαιτητές συμφώνησαν πως όποια ομάδα από τις τέσσερις (4) που διεκδικούν το πρωτάθλημα ζητήσει “ξένη” διαιτησία, θα επωμιστεί εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης της τριάδας, αλλά κυρίως δεν θα την σφυρίξει κανένας διαιτητής και καμία Ευρυτανική τριάδα σε ΟΛΟΥΣ τους εντός έδρας αγώνες την επόμενη περίοδο. Και αυτό διότι φαίνεται πως υπάρχει έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του ντόπιου διαιτητή και δευτερευόντος μηδενική εμπιστοσύνη. Είναι άδικο να “βγάζει” όλο το πρωτάθλημα ο ντόπιος ρέφερι και στο τέλος να μένει εκτός, ενώ να μην ξεχνάμε πως και αυτοί είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ και ΚΑΙ τα σωματεία είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ!! 

Παρών και ο Παπαντζίμας
Ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας παρευρέθη στη συνάντηση των διαιτητών, καθώς ακολουθούσε Διοικητικό Συμβούλιο και άκουσε τα κυριότερα θέματα, όπως του τα μετέφερε ο συνονόματός του κ. Παπαδήμος. Ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τις ομάδες και δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει τα θελήματα των σωματείων. 
DIAITHT-3
Επιπλέον…
Το τελευταίο που ειπώθηκε στη διάρκεια της 90λεπτης συνάντησης ήταν να υπάρξει επικοινωνία με την ομάδα του Α.Ο. Μυρίκης, καθώς δεν είναι δυνατόν οι τουαλέτες που χρησιμοποιεί από κοινού με τους διαιτητές να είναι κλειδωμένες, όταν αυτή απουσιάζει!!
DIAITH-2

DIAITH-5

DIAITH-4