Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας. Εύκολα και νόστιμα ντόνατς

591

ΥΛΙΚΑ

-3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά

-2 κ.σ. ζάχαρη

-1 βανίλια

-λάδι για τηγάνισμα

-μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).

Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά με αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.

Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα. Ωστόσο, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με λιωμένη κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη, γλάσο, τρούφα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.

 

 

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr