Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Ανοιξιάτικα ρολά αλά ελληνικά

593

ΥΛΙΚΑ

-χειροποίητο φύλλο (είτε 1 πακέτο φύλλο κρούστας)

-1/4 λάχανο ψιλοκομμένο

-2 καρότα κομμένα στον τρίφτη

-1 κολοκυθάκι κομμένο στον τρίφτη

-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

-1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

-1 κ.σ. κάρυ

-λίγο σουσάμι

-ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε λάδι σε μία κατσαρόλα περίπου 1/2 πόντο ύψος από τον πάτο της. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα και τα μαραίνουμε, πρώτα τα κρεμμύδια και τελευταίο το λάχανο. Αφού μαραθούν και μείνουν με το λάδι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και τοποθετούμε τη γέμιση οριζόντια στην μεγαλύτερη πλευρά του. Διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, στρίβουμε σε ρολό και τοποθετούμε κυκλικά σε ένα στρογγυλό ταψί (το οποίο έχουμε λαδώσει), αρχίζοντας από το κέντρο.

Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο, ρίχνουμε κι από πάνω λίγο λάδι. Ραντίζουμε με λίγο νεράκι τα φύλλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα (25-30 λεπτά περίπου). Συνοδεύουν τέλεια γαρίδες, αλλά και κοτόπουλο.

*Μπορούμε να τα τυλίξετε ατομικά μπουρεκάκια και να τα τηγανίσουμε, ωστόσο χρειάζεται πιο σφιχτό τύλιγμα.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr