Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της (Μεγάλης) Εβδομάδας, μακαρονάδα με θαλασσινά

595

ΥΛΙΚΑ

-500γρ. μακαρόνια

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-12 καθαρισμένα μύδια

-1/2 κούπα λευκό κρασί

-3 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες

-20 καθαρισμένα χτένια

-12 γαρίδες μεγάλες

-12 καλαμάρια κομμένα

-1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις γαρίδες, ενώ κρατάμε το ζουμί για να βράσουμε στη συνέχεια τα μακαρόνια μας.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αρχικά τα κρεμμύδια και έπειτα το σκόρδο και το κρασί. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό, καθώς και τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά.

Βέβαια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη συνταγή, ανάλογα με τα γούστα μας, αφαιρώντας ή προσθέτοντας θαλασσινά της αρεσκείας μας.