Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας. Πίτσα… μελιτζάνα

pizza-melitzana

ΥΛΙΚΑ

-5-6 μελιτζάνες φλάσκες

-4-5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες

-200 γρ. μπέικον ελαφρά σοταρισμένο

-600 γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, ένταμ κ.λπ.)

-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

-λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 δαχτύλου, σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν για 1 ωρίτσα. Έπειτα τις πλένουμε καλά και τις στύβουμε στις παλάμες μας, προσέχοντας μη χαλάσουν το σχήμα τους. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα, πηχτή, με τις φρέσκιες ντομάτες, χωρίς λάδι προσθέτοντας και λίγη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνουμε το μπέικον και τον μαϊντανό να πάρει μια-δυο βράσεις. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί χωρίς να αφήνουμε κενά, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το μπέικον και τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει το φαγητό ελαφρά.

*Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο με λίγο λάδι από πάνω, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σ'αυτή την περίπτωση θα ρίξουμε λίγο λαδάκι και στη σάλτσα ντομάτας. Καλό είναι να προσέξουμε το αλάτι, γιατί τα τυριά και το μπέικον είναι αλμυρά από μόνα τους.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr