Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Frozen Yogurt Φράουλα

603

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. φράουλες ώριμες και γερές

-150 γρ. ζάχαρη

-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-1 κ.σ. βότκα ή κονιάκ (προαιρετικά)

-Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά διαλέγουμε ώριμες και κατακόκκινες φράουλες. Τις πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι, ενώ έπειτα τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ. Τις πασπαλίζουμε µε τη ζάχαρη και το αλκοόλ και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τις καλύπτουμε µε μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο.

Κατόπιν πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ να γίνει λείο. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει πολύ προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Αν θέλουμε πιο λεία υφή, μπορούμε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα.

Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε µε μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.

Με πληροφορίες από www.argiro.gr