Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Πατάτες γκρατινέ με μανιτάρια & μπέικον

605

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

-100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

-4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

-100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

-1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)

-500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

-100 γρ. παρμεζάνα για την επιφάνεια

-500 ml κρέμα γάλακτος

-2 κ.σ. βούτυρο

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια, καθώς και το δεντρολίβανο (εφόσον επιθυμούμε).

Στη συνέχεια ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη για 7-8 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστεί η επιφάνεια.

Με πληροφορίες από www.gefsisfysi.gr.