Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ευχαριστούμε Ελλάδα - Ευχαριστούμε Γιώργο. Το νέο άρθρο της Κατερίνας Καραγιάννη

Μπορεί το Μουντιάλ για την Ελλάδα να αποτελεί παρελθόν, σίγουρα όμως αφήνει θετικές εντυπώσεις στον αθλητικό κόσμο. Η γλυκόπικρη γεύση του τελευταίου παιχνιδιού είναι άξια σχολιασμού. Η Εθνική Ελλάδος έφτασε στην καλύτερη θέση στην ιστορία της σε συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

606

Το μεγάλο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται με την εθνική Ελλάδος. Η τεράστια εμπειρία του και το ατελείωτο πάθος του για το ποδόσφαιρο ήταν αρκετά για να τον καταστήσουν έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος, η τυπάρα όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι, έβαζε πάνω απ’ όλα την ομάδα και έδινε πάντα τη ψυχή του μέσα στον αγώνα. Όχι μόνο οι τεχνικές του δεξιότητες αλλά και το ήθος του ήταν αυτά που τον ανέδειξαν σε έναν σπουδαίο παίκτη. Στυλοβάτης της εθνικής, με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, με αμέτρητα χιλιόμετρα στα πόδια του και αρκετές επιτυχίες στην πλάτη του, έχοντας πάντα την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή, κυριάρχησε στις καρδιές μας.

Πρότυπο αθλητή με τεράστιο ψυχικό μεγαλείο, αποτελεί παράδειγμα μίμησης από ποδοσφαιριστές και όχι μόνο. Έχοντας απόλυτη συγκέντρωση στους στόχους του και σταθερότητα στις κινήσεις του μπόρεσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του σε δύσκολες στιγμές. Ο 37 χρονών έφηβος και ακούραστος Γιώργος, έδινε αέρα φρεσκάδας στην ομάδα και όταν έπαιζε και όταν ήταν στον πάγκο. Βαριά κληρονομιά αφήνεται στους νεότερους παίκτες, μια κληρονομιά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο έπακρο.

Είναι ο μοναδικός έλληνας παίκτης που συμπλήρωσε 139 συμμετοχές με την εθνική Ελλάδος έχοντας πετύχει 10 τέρματα και με συνολική διάρκεια συμμετοχής τα 9766 λεπτά. Τα νούμερα αυτά δείχνουν την τεράστια εμπειρία του και την αθλητική του ωριμότητα.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ σε όλη την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς εναλλάσσονται τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενθουσιασμός, πάθος χαρά, λύπη αγωνία, απογοήτευση, έκαναν έναν συνεχόμενο κύκλο. Παρόλο τη σκληρή μάχη που έδωσε η Ελλάδα, στάθηκε άτυχη στην τελική φάση των πέναλτι.

Από τη μια μεριά, είμαστε χαρούμενοι που η Ελλάδα έφτασε στους 16 της κορυφαίας διοργάνωσης του ποδοσφαίρου, από την άλλη η ελπίδα για κάτι καλύτερο έφερε την απογοήτευση εξαιτίας του αποκλεισμού. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο του αθλητισμού. Οι έντονες συγκινήσεις που προσφέρει είτε αυτές οφείλονται από χαρά είπε από λύπη.

Κανένας δεν θα ξεχάσει την απίστευτη ανατροπή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και την άτυχη στιγμή των πέναλτι όπου η αντίπαλη ομάδα στάθηκε τυχερή. Κανένας δεν θα ξεχάσει το εντυπωσιακό πέναλτι στο παιχνίδι για την πρόκριση στους 16. Κανένας δεν θα ξεχάσει το γκολ που έδωσε το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε παλικαρίσια κάνοντας βέβαια πολλά λάθη αλλά κατάφερε να σταθεί στο ύψος της. Η συμμετοχή της στο Μουντιάλ τελείωσε με ψηλά το κεφάλι. Οι πολύτιμες εμπειρίες θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αλλαγή σελίδας λοιπόν για την Εθνική μας μετά το περιπετειώδες παιχνίδι και την αποχώρηση του Santos και του Γιώργου. Μια σελίδα που ελπίζουμε να γεμίσει με χρυσά γράμματα - γράμματα που θα περιγράψουν για ακόμα μια φορά το μεγαλείο του αθλητισμού και θα χαρίσουν έντονες συγκινήσεις.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για τους έλληνες αθλητές.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο παρά Ευχαριστούμε Ελλάδα - Ευχαριστούμε Γιώργο.

 

Κατερίνα Καραγιάννη

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών με ειδικότητα κολύμβησης