Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σε εκλογική ετοιμότητα. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Ευρυτανία - Στο Καρπενήσι οι βουλευτές Κυριακάκης & Μεικόπουλος

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εξετάζουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και πραγματοποιούν καλοκαιρινή εκστρατεία στελεχών στην επαρχία, για την προετοιμασία του εδάφους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θεωρείται πολύ πιθανό από τα στελέχη του κόμματος.

kyriakakis-meikopoulos

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, επίσκεψη στο νομό Ευρυτανίας θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, κλιμάκιο βουλευτών, στελεχών μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι κ.κ. Βασίλης Κυριακάκης, βουλευτής Φθιώτιδας και Αλέξανδρος Μεικόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας, θα περιοδεύσουν κυρίως στην πόλη του Καρπενησίου. Επίσης θα πραγματοποιήσουν και σύντομες επισκέψεις σε χωριά της περιοχής. 

Οι δύο βουλευτές θα συναντηθούν με τοπικά στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία και θα συζητήσουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Οπωσδήποτε θα τεθεί και το θέμα των πρόωρων  εκλογών που υποψιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση θα φέρει ξαφνικά το φθινόπωρο και καλούν τα στελέχη τους σε εγρήγορση.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, "ηγετικά στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κυβέρνηση να προκαλέσει πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου να μη ληφθούν επώδυνα κοινωνικά μέτρα που ζητά η τρόικα όπως είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το νέο μισθολόγιο."

"Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε «ωραίο προεκλογικό παραμύθι όλα αυτά που εκπέμπουν τα επιτελεία Σαμαρά-Βενιζέλου, ότι δήθεν η τρόικα φεύγει, το Μνημόνιο τελείωσε» και εκτίμησε ότι "εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις αρχές του 2015, αλλά δεν τις αποκλείω ακόμη και το φθινόπωρο, είτε γιατί θα αναγκαστεί να τις κάνει η κυβέρνηση, υπό την πίεση των αδιεξόδων της, είτε γιατί θα επιλέξει να τις κάνει, φοβούμενη ότι όσο περνά ο χρόνος, η ήττα θα γίνει συντριβή".

"Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης" που κυκλοφορούν κύκλοι της ΝΔ σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών αλλά δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν θα καταφέρει να βάλει το πολιτικό του στίγμα στην κυβερνητική πολιτική υπό το βάρος των συμμαχιών και την πίεση των δανειστών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές αφού δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο.", αναφέρει δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για ένα καυτό φθινόπωρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο, προκρίνοντας τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των επιλογών του Μνημονίου. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται προφανώς και η επίσκεψη των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου.