Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Σπιτική λεμονάδα

615

ΥΛΙΚΑ

-500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

-500 γρ. ζάχαρη

-200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο (ό,τι προτιμάτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ξύνουμε την κίτρινη φλούδα από δύο λεμόνια και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξύσμα, το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να πάρει βράση. Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή (10 λεπτά περίπου). Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό σε λεπτό σουρωτήρι

Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στο κρύο -πλέον- σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη.

Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια

*Η συνταγή δεν γίνεται με μαύρη ζάχαρη, διότι αλλοιώνεται το χρώμα της λεμονάδας. Είναι εξίσου νόστιμο αντί για νερό βρύσης, όταν σερβίρουμε τη λεμονάδα, να βάλουμε ανθρακούχο νερό ή σόδα. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, καθώς και λίγο δυόσμο στο ποτήρι, όταν σερβίρουμε.