Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δημήτρης Ιτούδης: "Προετοιμασία στο Καρπενήσι, με στόχο να γίνουμε ομάδα"

Σε ιδιωτικό αθηναϊκό κανάλι μίλησε την Παρασκευή το βράδυ ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Δημήτρης Ιτούδης, από το Καρπενήσι και το ξενοδοχείο Μοντάνα, όπου διαμένει.
tsska29
Ο 44χρονος τεχνικός μίλησε για την πορεία της Εθνικής, το παιχνίδι-κλειδί με την Σερβία και φυσικά για την νέα ομάδα της καριέρας του την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.

Για την Εθνική ομάδα και την ως την ως τώρα πορεία της τόνισε: Η Εθνική έχει παίξει πολύ όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ, με προσήλωση στο στόχο και ξεκάθαρους τους ρόλους του καθενός.

Για τον αγώνα με την Σερβία: Όλοι πλέον επικεντρώνονται στον αγώνα με την Σερβία. Πρέπει όλα τα θετικά στοιχεία να εμφανιστούν σε αυτό το ματς και με σωστή διαχείριση θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.  

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική απάντησε: Βασικό ρόλο θα παίξει ο τρόπος που θα επιλέξουν να επιτεθούν οι ομάδες, αφού και οι δυο έχουν θετικά και αρνητικά. Θεωρώ όμως ότι τα δικά μας μειονεκτήματα καλύπτονται με τα ριμπάουντ, τις καλές περιστροφές και το τρέξιμο στην επίθεση.
Τέτοια ματς “οφείλουν” να έχουν ένταση και νεύρα στα όρια του επιτρεπτού, αφού πρόκειται για αγώνα δίχως αύριο. Ιδιαίτερη χρειάζονται οι οργανωτές, τα δυο γκαρντ -Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς- ο  εκτελεστής Μπιέλιτσα, που ανοίγει το παιχνίδι και φυσικά οι ψηλοί. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα μελετάει το τιμ της Εθνικής…

Ερωτηθείς για το ταβάνι της Εθνικής είπε: Αυτό μπορούν να το απαντήσουν όσοι απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής και την ζουν καθημερινά. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μας αρέσει αυτό που βλέπουμε και περιμένουμε το επόμενο ματς με την Σερβία.

Τέλος για την προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ στο Καρπενήσι σχολίασε: Βρισκόμαστε από χθες (4/9) στο Καρπενήσι, όπου μας επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή οι ιθύνοντες του ξενοδοχείου και εκπρόσωποι του Δήμου. Θα πραγματοποιήσουμε ένα βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι έχοντας κάποιες όμως κάποιες ελλείψεις και κάποια προβλήματα, με βασικότερο του Τεόντοσιτς, που λείπει με την Εθνική Σερβίας και του Ντε Κολό, που είναι μας, αλλά έχει τραυματισμό στο αριστερό χέρι. Εμείς σαν πρώτο στόχο είναι να γίνουμε ομάδα, να βρούμε χημεία μεταξύ μας και φυσικά να είμαστε υγιείς.