Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Άνοιξε τις πύλες του το 43ο φεστιβάλ βιβλίου, στο Ζάππειο

Το 43ο φεστιβάλ βιβλίου, ο αγαπημένος θεσμός της πόλης των Αθηνών, άνοιξε τις πύλες του, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και πρόκειται να διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας του 43ου φεστιβάλ βιβλίου είναι : Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 23:00 και Κυριακή, 10:30 – 23:00.

616

Στο φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, συμμετέχουν πάνω από 80 εκδοτικοί οίκοι ενώ φέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων του και θα παρουσιάζεται το πολυσήμαντο συγγραφικό του έργο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Επίσης, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί το μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων.