Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το αυτοδιοίκητο του Γηροκομείου Καρπενησίου, ανακοινώνει και επισήμως ο βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος - Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή

kontogeorgos-girokomeio1

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ήδη από το... 2012, μάχεται για την αυτονόμηση του Γηροκομείου, καταθέτονται μάλιστα και τροπολογία στην βουλή την οποία έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα "Ευρυτανικά Νέα". Διαβάστε εδώ: "Να αυτονομηθεί το Γηροκομείο ζητά ο Κώστας Κοντογεώργος"

Έξαλλου, ο Κωστας Κοντογεώργος, δεν ψήφισε τη συγχώνευση του Γηροκομείου, όπως αποκάλυψαν τα "Ευρυτανικά Νέα", τον Ιανουάριο του 2013 όταν συζητήθηκε στην Βουλή ο νόμος για την συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Στερεάς Ελλάδας.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίου Τύπου.

"Με Υπουργική Τροπολογία που κατατέθηκε στις 12-09-2014 στη Βουλή των Ελλήνων και στα πλαίσια της συζήτησης του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις» προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από 1-1-2015 το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας λειτουργεί ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου».

Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα επίμονης και επίπονης προσπάθειας του Βουλευτή Ευρυτανίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και προς τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Μπούρα.

Συνέδραμαν σε αυτή τη προσπάθεια, Τοπικά Αυτοδιοικητικά στελέχη, το Προεδρείο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Καρπενησίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο. Η αυτοτέλεια του θεραπευτηρίου ήταν και είναι απαίτηση όλων των πολιτών του Νομού μας.

Εξάλλου, θυμίζουμε ότι ο Βουλευτής Ευρυτανίας, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στις διατάξεις του Ν. 4109/2013 και στο άρθρο 9 § 3, που προέβλεπε τη συνένωση των θεραπευτηρίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης, «Σύνταξη γήρατος δικαιούνται και όσοι έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης με καταβολή ασφαλιστικών εισφορών  σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα και σε ηλικία 62 ετών»

Η ρύθμιση αυτή αφορά τον αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό της χώρας, που οι μέχρι σήμερα διατάξεις τους, παρέπεμπαν στο 67ο έτος συνταξιοδότησης ανεξάρτητα από το χρόνο ασφάλισης.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η δυνατότητα των ανέργων να ανανεώνουν τη κάρτα ανεργίας, να υποβάλλουν αιτήσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας και λοιπών παροχών μέσω διαδικτύου.

Τέλος επισημαίνουμε, ότι η αθόρυβη,  μεθοδική και ομαδική εργασία, μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας και τους πολίτες, χωρίς φανφάρες και αλαζονικές   εξάρσεις.

Καρπενήσι 15-9-2014"