Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην): "Η προετοιμασία στο Καρπενήσι κύλησε ιδανικά"

Στα μέσα του Ιουλίου βρέθηκε και προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι η αθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με στόχο το Πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης. Η 30χρονη αθλήτρια παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” στην οποία μιλάει για το προσωρινό τέλος που έβαλε στην καριέρα της, την εντυπωσιακή επάνοδός της, αλλά και το... Καρπενήσι.
drisbioti-1
Η περίπτωση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ξεχωρίζει από πολλών άλλων αθλητών και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα θέλησης και προσήλωσης στο στόχο.

Η 30χρονη ξανθιά προπονούνταν μέχρι και το 2003, ώσπου εντελώς ξαφνικά για διάφορους οικογενειακούς λόγους σταμάτησε την ενασχόλησή της με τον στίβο. 
Είναι όμως άξια θαυμασμού, καθώς επέστρεψε μόλις το 2011 και μετά από μόλις επτά μήνες από την επάνοδό της άγγιξε το θαύμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 στο Λονδίνο!! Με συστυματικά δουλειά και καθημερινή προπόνηση στην Καρδίτσα, όπου και διαμένει η Ντρισμπιώτη άγγιξε το χαμηλό όριο, που ήταν 1 ώρα 38 λεπτά, αφού έκανε χρόνο 1 ώρα 38 λεπτά και 04 δευτερόλεπτα!

drisbioti-2

Ρεκόρ στη Μόσχα
Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο της Μόσχας του 2013, το όριο της 1 ώρας 37 δευτερολέπτων ήταν λίγο για την Αντιγόνη, καθώς πήγε στο Λουγκάνο της Ελβετίας και το κάλυψε με άνεση,  πραγματοποιώντας στο διεθνές μίτιγνκ του Λουγκάνο της Ελβετίας χρόνο: 1 ώρα 34 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, πιάνοντας έτσι το υψηλό μάλιστα όρια του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντρισμπιώτη με το 1.34.37, που σημείωσε πέρασε στην 9η θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα!! Επί Ρωσικού εδάφους, και μάλιστα σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος, η 29χρονη -τότε- αθλήτρια πραγματοποίησε τον καλύτερο της αγώνα, καθώς εκτός του γεγονότος πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, πραγματοποίησε και νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο: 1 ώρα 33 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα!!

drisbioti-3

Από το Καρπενήσι στη Ζυρίχη
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη προετοιμάστηκε για οκτώ ημέρες στο Καρπενήσι υπό τις οδηγίες του προπονητή της Θανάση Δεληγιάννη, όπως και ο Πρωταθλητής Ελλάδος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος παρέμεινε για δυο εβδομάδες στην ευρυτανική πρωτεύουσα. Στόχος; Το Πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης με όριο 1 ώρα και 36 λεπτά, το οποίο κάλυψε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάνοντας χρόνο  1 ώρα 35 λεπτά 30 δευτερόλεπτα. 
Ταξίδεψε στην Ελβετική πόλη και κατετάγη 24η με 1 ώρα 35 λεπτά 54 δευτερόλεπτα στα 20.000 μέτρα βάδην γυναικών. Δεν έμεινε, όμως, πλήρως ικανοποιημένη, καθώς οι πολλές προσωπικές της υποχρεώσεις -με κορυφαία όλων πως ντύθηκε... νυφούλα (!) με ότι αυτό συνεπάγεται- την κράτησαν μακριά από τον καλό της εαυτό, γεγονός που παραδέχτηκε και η ίδια.

drisbioti-5

Πρωταθλήτρια Ελλάδος 
Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 20.000μ αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη  του Φωκιανού Καρδίτσας μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δύο χιλιόμετρα. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδίτσας) και Δέσποινα Ζαπουνίδου (Α.Ο. Πεύκης) για 18 χιλιόμετρα πήγαιναν διπλά, δίπλα εκεί όπου τελικά η Αντιγόνη αποφάσισε να αποσπαστεί και να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού με άνεση και χρόνο 1:37:21.

Χάλκινο στους Μεσογειακούς
Η Ντρισμπιώτη τον Ιούλιο του 2013 (ακριβώς ένα χρόνο πριν έρθει στο Καρπενήσι) κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 2χλμ βάδην στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, με χρόνο 1:41.53. 

drisbioti-6

Εξαντλητικό πρόγραμμα
Η Αντιγόνη, παρά το υψηλό επίπεδο στο οποίο αθλείται, έχει και την προσωπική της ζωή, η οποία δεν την αποσπά καθόλου από την επαγγελματική της. Προπονείται κάθε πρωί για περίπου 2,5 ώρες και συγκεκριμένα από τις 8:30 - 11:00 και στην συνέχεια μέχρι τις 2 το πρωί της άλλης ημέρας (!) εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις: ένα τσιπουράδικο και ένα ψητοπωλείο και στα δυο καθημερινά!!

drisbioti-4

Η συνέντευξη
Για την απόφασή της να ασχοληθεί με τον στίβο και ειδικά με το απαιτητικό άθλημα του βάδην η Ντρισμπιώτη τόνισε: Σε μικρή ηλικία άρχισα την ενασχόλησή μου με την αθλητισμό, κάνοντας αρχικά κολύμβηση και ενόργανη γυμναστική. Βρέθηκα να κάνω βάδην εντελώς ξαφνικά και χωρίς να το καταλάβω. Δεν υπήρχε κοπέλα, που να κάνει βάδην και έτσι εξέφρασα εγώ στον προπονητή μου την επιθυμία να κάνω εγώ…!! 

Σε ηλικία περίπου 20 ετών η Αντιγόνη αποφάσισε να σταματήσει να αθλείται: Ήταν μια συνειδητή απόφαση και για αυτό δεν δυσκολεύτηκα να την πάρω. Απλά δεν ξαναπήγα στο στάδιο για οικογενειακούς λόγους….

Για την απόφασή της να επιστρέψει και κατά πόσο ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο τόνισε: Ουσιαστικά, ξεκίνησα με στόχο να "φτιάξω" πάλι το σώμα μου, αφού είχα χάσει βάρος και τη μυϊκή μου μάζα!! Πριν το καταλάβω καλά-καλά, άρχισα να κάνω βάδην πολύ γρήγορα, χωρίς πίεση και χωρίς να αλλάξω στο παραμικρό τις καθημερινές μου συνήθειες. Δε δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, γιατί ένιωθα πως  είχα αφήσει. ανοιχτούς λογαριασμούς...!!

Στο Καρπενήσι προετοιμάστηκε με στόχο το Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης, που κύλησε ιδανικά, όπως τονίζει στα “Ευρυτανικά Νέα”: Στη διάρκεια της προετοιμασίας μου στο Καρπενήσι πέρασα πολύ όμορφα! Ξεκουράστηκα από όλα, είχα στο μυαλό μου μόνο την προπόνηση και για αυτό όλα κύλησαν εξαιρετικά. Ο κόσμος στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας έχει συνηθίσει να βλέπει αθλητές και για αυτό η φιλοξενία τόσο από τους πολίτες όσο και στο ξενοδοχείο Lecadin ήταν πολύ καλή. Απολαύσαμε πολύ καλό φαγητό με μερίδες τεράστιες...

Στη μνήμη της 30χρονης αθλήτριας θα είναι πάντα χαραγμένο το 2013…: Η καλύτερη στιγμή ήταν με διαφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας το 2013, όπου έκανα ατομικό ρεκόρ. Συγκινήθηκα...! Με πιάσανε τα κλάματα, πρώτα επειδή κατάφερα να τερματίσω, δεύτερον επειδή έκανα ατομικό ρεκόρ και κυρίως επειδή απέδειξα στον εαυτό μου πως δεν έκανα λάθος που επέστρεψα! Είχα και έχω ακόμα πολλά να δώσω.

Ευχαριστούμε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το χρόνο που μας διέθεσε και τη συνέντευξη, που παραχώρησε στα “Ευρυτανικά Νέα” και τής ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.