Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Γλυκό του κουταλιού κάστανο

622

ΥΛΙΚΑ

-1 1/2 κιλό κάστανα

-1 1/2 κιλό ζάχαρη

-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

-4 ποτήρια του νερού νερό

-λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά -χωρίς να λιώσουν- για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα (το χνούδι αν έχει μείνει) και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώνει και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα κρυώνουμε πάλι, ενώ έπειτα αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι και προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού.

Το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το γλυκό μας και ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε στη κατσαρόλα χωρίς φωτιά για 2-3 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.

Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο και σερβίρουμε.

Με πληροφορίες από www.sidagi.gr