Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αίολος - Άγραφα: Ένας στους δυο... κερδίζει

Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και ο Δημήτρης Αντωνίου, οι πρωτομάστορες του Αίολου και των Αγράφων αντίστοιχα, μίλησαν στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα’’ για τους διπλούς τελικούς που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή Ευρυτανίας για την περίοδο 2011-12. Οι δυο ομάδες ήταν κατά γενική ομολογία οι καλύτερες μέσα στη σεζόν και δίκαια βρίσκονται στον τελικό.

AIOLOS-AGRAFA

Στο... debate αυτό Τριανταφυλλόπουλος και Αντωνίου κινήθηκαν στο ίδιο μήκος αναφορικά με τους τελικούς ζητώντας να γίνουν καλά παιχνίδια που να “ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων”. Σε ότι έχει να κάνει με τα σημεία που θα κρίνουν τον πρωταθλητή ο τεχνικός του Αίολου τόνισε τη σωματική και ψυχολογική κατάσταση των παιχτών του, ενώ ο ομόλογός του των Αγράφων τόνισε ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του. Συμφωνούν πως αυτά τα ματς είναι πολύ διαφορετικά από τα αντίστοιχα του πρωταθλήματος, αλλά και στο γεγονός πως οι ομάδες τους είναι δίκαια στους τελικούς.

1. Το αρχικό σας σχόλιο για τους τελικούς του πρωταθλήματος; 
Τριανταφυλλόπουλος: Στους φετινούς τελικούς  βρίσκονται οι δυο ομάδες που απο την αρχή του πρωταθλήματος και κατά την διάρκειά του μέσα απο τα αποτελέσματα  τους ηταν τα φαβορί. Γι' αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε δυο παιχνίδια που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων.
Αντωνίου: Να γίνουν καλά παιχνίδια να τα χαρούν πρώτα απ΄ όλα οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι υπόλοιποι που τους στηρίζουμε (προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι, ΜΜΕ,). Να γίνουν οι τελικοί ουσιαστικά αθλητικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια των κανόνων του ποδοσφαίρου και του fair play.
2. Ποια σημεία πιστεύετε  ότι θα κρίνουν και θα αναδείξουν τον πρωταθλητή;
Τριανταφυλλόπουλος: Από την στιγμή που το σύστημα των μπαράζ κρίνει τον τίτλο σε δυο αγώνες με διαφορά τερμάτων, πρωταθλήτρια  θα είναι η ομαδα που θα βρεθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή όσο το δυνατόν πιο έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά.
Αντωνίου: Η αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών βασισμένη στην ποδοσφαιρική ποιότητα στην εμπειρία και στην ικανότητα τους για συνεχή συγκέντρωση στο στόχο.
3. Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σας στα οποία θα βασιστείτε για να πάρετε τον τίτλο; 
Τριανταφυλλόπουλος: Για να είμαστε στους τελικούς είναι αυτονόητο ότι έχουμε κάποια δυνατά σημεία σαν ομάδα .Αυτό όμως που μας διακρίνει και κουβαλάμε είναι η πίστη που έχουμε για το στόχο μας που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

NIKOS TRIANTAFULLOPOULOS
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος

Αντωνίου: Η φιλοδοξία και το ισχυρό κίνητρο της κατάκτησης του τίτλου από όλους τους παράγοντες της ομάδας (παίκτες, προπονητή, διοίκηση, φιλάθλους κτλ).
4. Έχετε εντοπίσει κάποιο αδύναμο σημείο στην ομάδα σας; Τι φοβάστε περισσότερο;
Τριανταφυλλόπουλος: Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αδυναμίες, όμως τις κρατάμε για εμάς και δουλεύουμε πάνω σ' αυτές μέσα απο τις προπονήσεις, ώστε να μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε όταν δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αντωνίου: Ναι, τον κακό εαυτό μας...!!
5. Ποιες οι διαφορές αλλά και οι ομοιότητες με τα μεταξύ σας παιχνίδια στο πρωτάθλημα; 
Τριανταφυλλόπουλος: Τα δυο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας είχαν κάποιες ιδιομορφίες: το πρώτο έγινε κάτω απο ακατάλληλες καιρικές συνθήκες και το δεύτερο με εμάς να προερχόμαστε απο ματς κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ δυο ημέρες πριν. Γι’ αυτό μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε αρκετές διάφορες (αλλά και ομοιότητες), αφού σε όλα τα ντέρμπι κορυφής το πάθος και η ένταση για τη νίκη είναι μεγάλα, ποσό μάλλον εδώ που κρίνεται και ο τίτλος.
Αντωνίου: Είναι ξεχωριστά παιχνίδια σε σχέση με το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να τα συγκρίνουμε. Εξάλλου είναι διαφορετικός και ο τρόπος διεξαγωγής (μετράει το εκτός έδρας γκολ).

DIMITRIS ANTONIOU
Ο Δημήτρης Αντωνίου
 
6. Πιστεύετε ότι ο σύλλογός σας βρίσκεται δίκαια στους τελικούς;
Τριανταφυλλόπουλος: Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν από ένα χρόνο και κάτι για να επαναφέρουμε τον σύλλογο να διεκδικεί τίτλους. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και η συμμετοχή μας σ' αυτούς τους τελικούς είναι η ανταμοιβή μας για την μέχρι τώρα προσπάθεια που καταβάλαμε. 
Αντωνίου: Βέβαια και είμαστε δίκαια στους τελικούς, αφού καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ήμασταν πρώτοι και τερματίσαμε πρώτοι με την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Απλά στα μπαράζ πρέπει να επιβεβαιώσουμε την πρώτη θέση.
7. Πως θα θέλατε να κλείσετε τη συζήτηση; Τι άλλο θα θέλατε να  επισημάνετε;
Τριανταφυλλόπουλος:  Πριν κλείσω την συζήτηση θέλω να τονίσω ότι είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά που μου δίνουν  την ευκαιρία να συμμετέχω σε έναν ακόμη τελικό απο άλλο πόστο αυτή τη φορά με αυτόν τον ιστορικό σύλλογο. Επίσης είναι τιμή μου που θα βρεθώ απέναντι σε έναν προπονητή που μαζί έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές από τη συνεργασία μας σε Αίολο και ΑΠΟΚ. 
Όλοι οι αρμόδιοι να βοηθήσουν για να είναι οι τελικοί διαφήμιση για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και ο καλύτερος και ικανότερος εντός αγωνιστικού χώρου να είναι ο πρωταθλητής. Ευχαριστώ.
Αντωνίου: Όπως αναφέρθηκα και λίγο πριν ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια-διαφήμιση για το  τοπικό μας ποδόσφαιρο, με κύριους πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές  και τη διαιτησία να συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο (δίκαιη και  αμερόληπτη) και να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια όσο το δυνατό περισσότεροι φίλαθλοι.