Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Πιστό αντίγραφο της Προυσιώτισσας. Η γενναιόδωρη προσφορά ζεύγους ομογενών και ο Ελπιδοφόρος (ΦΩΤΟ)

omogeneia-eikona-prousiotissa1Ιδιαίτερα στενές είναι οι σχέσεις των Ευρυτάνων (και εν γένει των Ελλήνων) της διασποράς με την Εκκλησία, που, εκτός των άλλων, αποτελεί συνδετικό κρίκο και μέσο διατήρησης δεσμών με τη γενέθλια γη.

Ο Λ. Μπισμπίκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο

Τον Μάιο του 2019, παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, παρουσία...

Θλίψη σε ομογένεια και Ευρυτανία για τον αδόκητο θάνατο του Παναγιώτη Μπομποτσιάρη, σε ηλικία μόλις 49 ετών

bobotsiaris usaΜια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και αφορά τον ξαφνικό θάνατο του Ευρυτάνα ομογενή, Παναγιώτη - Μάριου Μπομποτσιάρη, σε ηλικία μόλις 49 ετών (1970-2019), λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Ο «Πιτ δε Γκρικ», όπως τον αποκαλούσαν οι Αμερικάνοι, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, από όπου έφυγε με προορισμό την Αμερική πριν 30 χρόνια. Αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέθλια...

Ο κ. Δημήτρης Τσόλκας, νέος πρόεδρος στην Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» - Αντικαθιστά την κα Ελευθερία Νικοπούλου

tsolkas-velouchi-proedros1«Άνεμος» ανανέωσης πνέει στους κόλπους της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», που διαθέτει πλέον νέο πρόεδρο.

Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Τσόλκα (ΦΩΤΟ), που αντικαθιστά την κα Ελευθερία Νικοπούλου και θα βρίσκεται στην κεφαλή της Ένωσης για την επόμενη τριετία. Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στη θέση του αντιπροέδρου, ωστόσο στο πρόσφατο συνέδριο των ομογενών εκλέχθηκε στη θέση του...

Το 75ο Συνέδριο των ομογενών. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας πραγματοποιήθηκαν οι 3ήμερες εργασίες (ΦΩΤΟ)

10Από 7 έως τις 9 Ιουνίου 2019 διεξήχθη το εφετινό Συνέδριο -75ο κατά σειρά- της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Στην πόλη Σάρλοτ έλαβαν χώρα θρησκευτικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις, ανταμώματα και ελληνικά γλέντια.

Έντονο ήταν το «άρωμα» της Ελλάδας αλλά και της Ευρυτανίας στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας κατά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου 2019. Αφορμή ήταν 75ο ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής...

Στην πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ θα διεξαχθεί, το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, το 75ο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι»

MAGAZINE 312_FINAL_PROOF_Page_06Σε οργανωτικούς ρυθμούς βρίσκονται οι ομογενείς των ΗΠΑ, καθώς στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2019 θα λάβει χώρα, στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, το 75ο ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής, εκδηλώσεις - θεσμός για το «Βελούχι» και μια ιδανική αφορμή για τους Ευρυτάνες της ομογένειας να ανταμώσουν και να διασκεδάσουν. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο...

Οι ομογενείς "αγκάλιασαν" τους Ευρυτάνες! Ταξίδι στις ΗΠΑ με 7μελή αποστολή για τον Σύλλογο Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου (10 ΦΩΤΟ)

1Από το Καρπενήσι στο Άσβιλ των ΗΠΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσκεψη του Συλλόγου Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου στην Αμερική. Θερμή υποδοχή από την ευρυτανική ομογένεια και ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με ξεναγήσεις και γνωριμία με την τοπική κουλτούρα. «Ημέρα του Καρπενησίου» ορίστηκε η 10η Ιουνίου με απόφαση της δημοτικής αρχής Άσβιλ.



Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αδελφών...

Στην Ουάσιγκτον, το τριήμερο 15-17 Ιουνίου 2018, το φετινό συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι»

velouchi-sinedrio-arxeio1Το διάστημα 15, 16 και 17 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, το 74ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Κάθε χρόνο, το ετήσιο συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία για τους ομογενείς να ανταμώσουν ξανά, να διασκεδάσουν με χορό, τραγούδι και φαγοπότι και να συζητήσουν (με νοσταλγία) για τη γενέθλια γη, την Ευρυτανία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βραδιές με μουσική και...

Στο Γουίνστον - Σάλεμ το 73ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής "Το Βελούχι", το τριήμερο 16-18 Ιουνίου - Ποιοι θα ταξιδέψουν από την Ευρυτανία

winston-salem-apopsi1Όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής "Το Βελούχι" διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο Ευρυτάνων Αμερικής. Φέτος, το 73ο   ετήσιο συνέδριο της Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιουνίου 2017 στη πόλη Γουίνστον - Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας στο ξενοδοχείο Embassy Suites Hotel (by Hilton).



Το φετινό συνέδριο, διοργανώνει το τμήμα “Ο Πλάτανος” (Τμήμα 3 της Ένωσης) με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων...

Φεστιβάλ με «άρωμα» Ελλάδας από τους ομογενείς της Βόρειας Καρολίνας

north-carolina-festival1Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομογένεια της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, στην πόλη του Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, πραγματοποιεί τετραήμερο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάζεται η ελληνική κουλτούρα, με ελληνικά φαγητά, μουσική και χορούς. Τα παιδιά των ομογενών παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελληνική Επικράτεια.

«Η εθελοντική συνεισφορά των ομογενών...

Η Ομογένεια γιόρτασε τη Μεγαλόχαρη, στο ξωκλήσι της Παναγίας της Προυσιώτισσας στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνας

omogeneia-panagia1Στις 23 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, οι Ευρυτάνες ομογενείς και πλήθος ομογενών από όλη την Ελλάδα, με κατάνυξη και ευλάβεια κατέκλυσαν το εκκλησάκι «Παναγία Προυσιώτισσα» στην τοποθεσία "Πάρκο Έλατος" της Ενώσεως του Συλλόγου «Βελούχι» στην πόλη του Σάρλοτ στην Βόρεια Καρολίνα. Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε φαγητό στην αίθουσα του πάρκου.



Με τον τρόπο αυτό, με εκδηλώσεις -...

Σελίδα 1 από 2