Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γιάννης Κότσιρας και Στάθης Δρογώσης live απόψε στο Φεστιβάλ Οίτης 2013, στην Υπάτη

politismos554Ο χειμώνας που μας πέρασε ήταν ίσως ο πιο επιτυχημένος για τον Γιάννη Κότσιρα. Οι παραστάσεις του σε όλη την Ελλάδα, ήταν κάτι παραπάνω από πλήρεις, ενώ οι εντυπώσεις του κόσμου από αυτές ήταν εξαιρετικά θετικές. Για ακόμη μια φορά θα τον απολαύσουμε στα Λελέικα Υπάτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης, σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.



Ταυτόχρονα πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το καινούριο του CD με τον...

Φεστιβάλ Οίτης 2013. Ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στην Υπάτη την Τετάρτη 26 Ιουνίου

agamnenwn-festibal-oitiΗ ΑΙΧΜΗ φέτος γιορτάζει την 20ετή πορεία της στο κλασσικό ρεπερτόριο και ιδιαίτερα στο αρχαίο δράμα. Πέρυσι παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία την τραγωδία του Αισχύλου «ΠΕΡΣΕΣ», στα θεατρικά φεστιβάλ της χώρας. Για την προσεχή θερινή περίοδο παρουσιάζει μια μεγάλη θεατρική παραγωγή, την τραγωδία του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαΐδη, η οποίαν θα παρουσιαστεί και στο Φεστιβάλ Οίτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Η Πάττι Σμιθ έρχεται στην Ελλάδα. Αύριο (22/6) η συναυλία της στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

patti-smithΗ Πάττι Σμιθ έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το αγριοκάτσικο -ή η ιέρεια, αν προτιμάτε- του punk, η περσόνα που άλλαξε τη σκηνική παρουσία των γυναικών στο rock, η μετα-beat ποιήτρια της πρόκλησης, η μουσικός που τα έζησε όλα και συμβολίζει την απαρχή της σύγχρονης νεοϋορκέζικης καλλιτεχνικής ζωής, είναι πλέον μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο Διονύσης Σαββόπουλος απόψε στο Μέγαρο Μουσικής στα «Παράξενα κι ατόφια»

sabbopoulos-dionΤο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον Διονύση Σαββόπουλο σε μια συναυλία με τίτλο «Παράξενα κι ατόφια», απόψε, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στις 9.00 το βράδυ.



Τον συνοδεύουν τρεις δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή (Ορέστης Πλακίδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης) και μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών.

Με λόγια «Παράξενα κι ατόφια», τραγούδια-«σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων ελλήνων που...

Νατάσσα Μποφίλιου & Γιάννης Χαρούλης μαζί στη σκηνή του Βοτανικού

mpofiliou-xaroulisΗ Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης (με τη συμμετοχή του Θέμη Καραμουρατίδη) συναντιούνται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 27 Μαΐου στη σκηνή του Βοτανικού, σε μία μοναδική βραδιά, χαρισμένη στους φίλους της καλύτερης νέας ελληνικής μουσικής.



Ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης συναυλίας, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης, με τη συνοδεία δύο εκλεκτών μουσικών στο τσέλο, του Άρη Ζέρβα και...

H «Μήδεια» στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Από σήμερα και για τρεις παραστάσεις στη Λαμία

dipethe-midia-2013Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει τους καρπούς της δουλειάς που έχει γίνει από καθηγητές και σπουδαστές έναν ολόκληρο χρόνο στο Θεατρικό Εργαστήρι.



Για τις 24, 25 και 26 Μαΐου 2013 έχει προγραμματιστεί να ανέβει το έργο «Μήδεια» του ΜΠΟΣΤ, σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Οι συντελεστές της παράσταση είναι: Διασκευή κειμένου Κώστας Μέρρας, Εύη Σταματίου και Ροδούλα...

Άνοιξε τις πύλες της η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

politismos548Η δέκατη διοργάνωση της ΔΕΒΘ αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον κόσμο του βιβλίου. Για τέσσερις ημέρες (16 - 19 Μαΐου 2013) η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και για το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό που κατά χιλιάδες σπεύδει στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO για το ετήσιο ραντεβού του βιβλίου.



Ο εμπορικός και πολιτιστικός...

Απόψε η μεγάλη συναυλία των Depeche Mode στην Αθήνα

depeche-modeΛίγες ώρες απέμειναν για το μουσικό γεγονός της χρονιάς και την επιστροφή του θρυλικού συγκροτήματος των Depeche Mode στην Ελλάδα. Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου, το κοινό θα τους υποδεχθεί στο Terra Vibe Park, στη Μαλακάσα.



Οι Depeche Mode το συγκρότημα που επαναπροσδιόρισε τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής, έρχονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για να καλύψουν το κενό των επτά χρόνων από την τελευταία τους...

Ο Parov Stelar επιστρέφει στην Ελλάδα για μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

parov-stelarH φήμη επιβεβαιώθηκε! Ο Parov Stelar επιστρέφει στην Ελλάδα. Στις 23 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και στις 24 Μαΐου στην Αθήνα, ο Parov Stelar και η μπάντα του θα παρουσιάσουν επί σκηνής τις μεγάλες του επιτυχίες. Τα Chambermaid Swing, Homesick, Libella Swing, Mojo radio gang, Charleston Butterfly, Matilda, Catgroove, Love, Shine, Love, The Phantom θα μας χορέψουν χωρίς σταματημό. Είναι το νεότερο μουσικό θαύμα της Αυστρίας.



Η μουσική του, ένα αμάλγαμα από Swing, τζαζ, breakbeat και funk. Πλέον δεν...

Νταλάρας & Γλυκερία ερμηνεύουν απόψε Απόστολο Καλδάρα

ntalaras-glykeriaΟ Γιώργος Νταλάρας με την Γλυκερία συναντιούνται επί σκηνής μετά την τελευταία τους συνεργασία το 2004. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου.



Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του...

Σελίδα 6 από 15