Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μας…». Ο επικήδειος λόγος του καθηγητή Ηλία Ντζιώρα για τον Μιχάλη Σταφυλά

stafylas-mixalis1Στο Κοιμητήριο Καλλιθέας τελέστηκε, την περασμένη Πέμπτη (24/5), στις 11.00 το πρωί, η εξόδιος ακολουθία του Μιχάλη Σταφυλά, του σπουδαίου Ευρυτάνα λόγιου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν τον τελευταίο αντίο στον «πρύτανη των ευρυτανικών γραμμάτων».

Η κηδεία έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και αρκετών Ευρυτάνων, που ταξίδεψαν ακόμα και από το Καρπενήσι...

«...το τού κρείττονος ξυμφέρον». Ο Κων/νος Καραγιαννόπουλος* γράφει για τον Αμβρόσιο και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

ambrosios1«Αν σας έλεγε κάποιος ότι η Θεογονία του Ησίοδου είναι το εγκυρότερο κείμενο περί της δημιουργίας του κόσμου, τι θα του απαντούσατε; Αν σας λέγανε πως οι ανθρωπολογικές μελέτες του Αναξαγόρα είναι οι μόνες πηγές που δίνουν την ουσία και την γνώση περί της ανάπτυξης των ανθρώπινων κοινωνιών, τι θα σκεφτόσασταν; Εάν οι βουλευτές ασκούσαν την εξουσία τους βασισμένοι μονάχα στον Πλάτωνα, πως θα αντιδρούσατε...

«Από την κορυφή του Βελουχίου, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου». Ο ΕΟΣ Καρπενησίου για τον Γιάννη Αντωνίου

antoniou-parelasi1Επιστολή με αφορμή τη συμμετοχή του Γιάννη Αντωνίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας εξέδωσε το Δ.Σ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Καρπενησίου, στον οποίο ανήκει ως αθλητής ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος από τα… τέσσερά του. Ο ΕΟΣ συγχαίρει τον Ευρυτάνα για το σπουδαίο κατόρθωμά του και αναφέρεται με εγκωμιαστικά λόγια στο ήθος και τον χαρακτήρα του, μιλώντας για δικαίωση κόπων και...

«Εύγε Γιάννη!». Ο Τάκης Κόγιας συγχαίρει τον Γιάννη Αντωνίου για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

kogias-antoniou-collage1Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ευρυτανία θα εκπροσωπηθεί σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου, από το Καρπενήσι, κέρδισε επάξια την πρόκριση για τους αγώνες που θα γίνουν το διάστημα 9-25 Φεβρουαρίου στην κομητεία Πιόνγκτσανγκ της Νοτίου Κορέας.

 

Συγχαρητήριο μήνυμα για την πρόκριση του 23χρονου Γιάννη έστειλε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Τάκης Κόγιας, ιστορικό...

«Τιμώ την Ηρωική Εξέγερση του Πολυτεχνείου». Το μήνυμα του Καπετάν Ερμή για τη σημερινή επέτειο

politexeneio-mnimeio1Ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου απέστειλε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Καπετάν Ερμής, κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος. Σε αυτή αναφέρει τα εξής:



«Τιμώ την Ηρωική Εξέγερση του Πολυτεχνείου και της Ελληνικής Νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 εναντίον της καταραμένης Χούντας των Συνταγματαρχών. Τα αιτήματα της Ηρωικής Νεολαίας του Πολυτεχνείου για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και...

«Ένα πελώριο 'ΓΙΑΤΙ' πλανιέται στις καρδιές μας». Ο επικήδειος λόγος του Δημήτρη Καρατσίκη για τον Κώστα Λιάπη

liaois karatsikis_biblio_xouliaras1 

Για τον Κώστα Λιάπη.

Ο επικήδειος λόγος του Δημήτρη Καρατσίκη

 

"Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα ‘ρχονταν ώρα να σ’ αποχαιρετίσω, Κώστα μου αγαπημένε.

Μου ‘ρχονται στο μυαλό ανακατεμένες σκέψεις που προσπαθώ με δυσκολία να τις βάλω σε σειρά, Όμως, ό,τι και να πω για σένα παλληκάρι μου, είναι λίγο.

Τι μαντάτο ήταν αυτό λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής! Ο Κώστας Λιάπης έφυγε από τη ζωή...

«Έφυγες ξαφνικά αγαπημένε φίλε…». Αποχαιρετισμός στον Κώστα Λιάπη, του Νίκου Τραστέλη, Θεολόγου, π. δημοτ. συμβούλου Ποταμιάς

liapis-kostas333Στη μνήμη Κων/νου Λιάπη

"Έφυγες ξαφνικά αγαπημένε φίλε από άδικη στιγμή (κακιά ώρα) της μοίρας. Το γελαστό παιδί έφυγε σκορπώντας βαθιά θλίψη στους απανταχού γης Ευρυτάνες-ισσες.

Ο Κώστας ήταν πάνω από όλα οικογενειάρχης, λάτρευε τη γυναίκα του Μαίρη, που έλαχε ο κλήρος της μοίρας να ζήσει την τελευταία στιγμή του συζύγου της, και τους δυο δεκάχρονους γιούς του, Γιώργο και Δημήτρη.

Σαν επαγγελματίας...

Έξι (6) ώρες με το ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Η υγεία στην Ευρυτανία υποφέρει - Επιστολή Γρανιτσιωτών στον Υπουργό

asthenoforo-ekab-karpenisiou1Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με τίτλο «Ο μεγαλύτερος χρόνος διακομιδής ασθενούς που ξεπερνά τις 6 ώρες, είναι στην δυσπρόσιτη Ευρυτανία», έστειλε η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας. Σε αυτή, επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δυτική Ευρυτανία στον πολύπαθο τομέα Υγείας, κάνοντας λόγο για "ανύπακρκτο κράτος".

 

"Κύριε υπουργέ,

Επανειλημμένα ο Σύλλογός μας και άλλοι...

Ραδιοφωνικός Σταθμός: «Εδώ Καρπενήσι». Αναδρομή προ 60ετίας, από τον κ. Παναγιώτη Κων. Βλάχο

radiofono-palio-60sΤου Παναγιώτου Κων. Βλάχου, Φιλολόγου, τ. Γεν. Επιθ/του Μ.Ε

Εις αναδίφησιν του Αρχείου μου ανεύρον πολυγραφημένον δισέλιδον Πρόγραμμα υπό τον μετριόφρονα τίτλον «Εβδομαδιαίον Δελτίον» του Ραδιοφωνικού Σταθμού των Τεχνικών Σχολών Καρπενησίου. Εφέρετο υπ’ αύξ. Αριθμόν 20 και εκάλυπτε την περίοδον από Δευτέρας 9ης μέχρι Κυριακής 15ης Απριλίου 1956.

Επρόκειτο περί μιας καθαρώς προσωπικής πρωτοβουλίας του...

Δεν "γράφουν" φάρμακα. Χωρίς ίντερνετ τα ιατρεία στα Άγραφα. Καταγγελία του Λάμπρου Τσιτσάνη στον Υπουργό Υγείας

granitsa-iatreio1Τη διαπίστωση ότι τα Αγροτικά Ιατρεία στα Άγραφα δεν διαθέτουν σύνδεση ίντερνετ με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασφαλισμένων, επιδεινώνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών, ανέφερε με έγγραφό του στον Υπουργό Υγείας ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.



Με πρόθεση να αποδομηθεί η καταγγελία Τσιτσάνη, περί μη ύπαρξης ίντερνετ στα Αγροτικά...

Σελίδα 1 από 5